Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Γνωριστε τους μελλοντικους συναδελφους μου...

Οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι εμπιμπουν σε λιγες ξεχωριστες κατηγοριες.δεδομενου οτι εσεις μπορει να θελετε:

α)Να τους εντυπωσιασετε
β)Να τους τρομοκρατησετε
Οφειλετε να μαθετε να αναγνωριζετε σε ποια κατηγορια ανηκει ενας αλλος δημοσιογραφος και να τον αντιμετωπιζετε επιτυχως.

1)Σκληρος επαγγελματιας:Ειναι ευχαριστημενος αν παραμεινει συντακτης υλης ή ρεπορτερ σε ολη του τη ζωη.Πιθανοτατα εμαθε τη δουλεια σε μια φριχτα σοβαροφανη επαρχιακη εφημεριδα.Γνωριζει πολυ καλα στενογραφια.Ντυνεται ευπρεπως αν και το ντυσιμο του απεχει πολυ απο τα φανταχτερα χρωματα της μοδας.Στο παρελθον υπηρξε σφοδρος υποστηρικτης της Ενωσης Συντακτων.
Εντυπωσιαζεται απο οποιονδηποτε γραφει πιο γρηγορα στενογραφια και απο αυτους που δεν συμπαθουν τους δοκιμους πτυχιουχους δημοσιογραφους.Τρομοκρατειται απο :Την εμφυτη δυνατοτητα στο γραψιμο και απο την φυσικη γοητεια.

2)Αρτι αποφοιτησας:Στην πραγματικοτητα περιμενει την ευκαιρια μεχρι να του προκυψει το καταλληλο τηλεοπτικο σποτ.Πιθανοτατα περασε απο καποιο καλο πανεπιστημιο, οπου εγινε γνωστος για τα ευφυολογηματα που εγραφε στη φοιτητικη εφημεριδα.Δεν ξερει στενογραφια αλλα γνωριστηκε με τον γιο ή την κορη (αναλογα) του ιδιοκτητη που τωρα ειναι ο καλυτερος φιλος/φιλη του.
Εντυπωσιαζεται απο τους αστυνομικους ρεπορτερ και τρομοκρατειται απο τους ανθρωπους με κλασικη παιδεια και τα σπυρακια εφηβειας.

3)Βαρβαρος της εργατικης ταξης:Μερικες φορες ειναι απο τη φυση του αρθρογραφος αλλα παντοτε-επισης απο φυσικου του-φωνακλας.Ειναι αποφασισμενος να γινει αρχισυντακτης μεσα σε δυο χρονια,το πολυ,και εχει εξαιρετικες τεχνικες δυνατοτητες.Εντυπωσιαζεται απο τους γνησιους καλοφαγαδες και απο οποιονδηποτε ειναι προφανως πιο σκληρος απο αυτον.Τρομοκρατειται απο οποιονδηποτε ανακαλυπτει οτι στην πραγματικοτητα ειναι μικρομεσαιος.

4)Τσαχπινα:Στο ειδος αυτο ανηκουν μονο θηλυκα και ειναι πολυ πιο επικινδυνα απ' οτι οι αρσενικοι.Πολυ λιγο μιλαει για το πως καταφερε να παρει τη θεση-οι συναδελφοι της παντως υποψιαζονται εντονα οτι εχει σχεσεις με τον αρχισυντακτη.Η αληθεια ειναι πως ο αρχισυντακτης θα το ηθελε πολυ.Εντυπωσιαζεται απο ανθρωπους που αναγνωριζει οτι εχουν μυαλο και τρομοκρατειται οταν χασει ενα πολυ <<in>> παρτυ.

5)Ο Υπερμοντερνος:Ειτε αρσενικος ειναι ειτε θηλυκος,μερικες φορες ειναι πολυ της μοδας.Ντυνεται για να εντυπωσιασει και οχι για να αισθανεται ανετα.Υποστηριζει οτι παρακολουθει απο κοντα ολες τις νεες τασεις,το κουτσομπολιο και οτι ξερει <<αυτο που πραγματικα αισθανονται οι νεοι.>>Συχνα προσλαμβανεται απο καποιον απελπισμενο αρχισυντακτη που βλεπει την εφημεριδα του να χανει φυλλα.Ανικανος για στενογραφια ή ακομα και να παρει ακριβεις σημειωσεις.Συχνα τον βρισκουμε και στην τηλεοραση οπου ο ακρατος ενθουσιασμος του  καλειται να κρυψει την ελλειψη ταλεντου.Εντυπωσιαζεται απο οποιονδηποτε εχει κοιμηθει με καποιον περισσοτερο <<in>> απ
' οτι αυτος/αυτη και τρομοκρατειται απο καποιον που ανακαλυπτει οτι πλησιαζει ή εχει περασει τα τριαντα.

Μακαρι ομως το δημοσιογραφικο γιγνεσθαι να περιοριζοταν σε αυτες τις κατηγοριες.Δυστυχως ή ευτυχως υπερκερνα καθε προσδοκια ενος αδαους παρατηρητη και γι αυτο αναμενεται συνεχεια στον κοινωνικο παραλογισμο που συμβατικα ονομαζουμε δημοσιογραφια(ή τουλαχιστον ετσι μας εχουν μαθει να το λεμε).O Naigel Foster λοιπον επιφυλασσεται και το παραμυθακι to be continued...

1 σχόλιο:

  1. κι όταν η γλώσσα γίνεται διχαλωτή...χαχαχαχα and that is a fact όπως έλεγε ο Larry King.Σωστό και αληθινό το αρθράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή